Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Πανηγυρίζει ο Ζάεφ: Παίρνουμε πρόσκληση να γίνουμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ: "Πετυχαίνουμε αυτό που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς"


Ενώ ο Πάνος Καμμένος διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πρόσκληση προς την πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, ο Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει, αναφέροντας τα ακριβώς αντίθετα.
Συγκεκριμένα, ο... 

 
Σκοπιανός Πρωθυπουργός κάνει λόγο για τεράστια επιτυχία της χώρας του, η οποία λαμβάνει πρόσκληση να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Η "Μακεδονία" θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τις μεγάλες δυνάμεις - Πετυχαίνουμε αυτό που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει δήλωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ.

Бидете горди - вие сте првата генерација на нови војници кои ќе служат на својата земја, како земја членка на #НАТО.

За само една година нашата земја го постигна она што никој не можеше да го предвиди – покана да станеме 30-та членка на #НАТО. pic.twitter.com/S9cNtKgy4y

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) 4 Ιουλίου 2018

Να είστε υπερήφανοι - είστε η πρώτη γενιά νέων στρατιωτών που υπηρετούν τη χώρα τους ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Σε μόλις ένα χρόνο η χώρα μας έχει επιτύχει αυτό που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει - μια πρόσκληση να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Членството во #НАТО значи стабилизација и одржлив мир во регионот. Македонија ќе седи на иста маса со големите светски сили.

Затоа, Да кажеме ДА за сојузот со Алијансата. Да овозможиме безбедна иднина и општество со амбиент за економски раст, за благосостојба на сите граѓани! pic.twitter.com/3PIH5SUvjX

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) 4 Ιουλίου 2018

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ σημαίνει σταθερότητα και μακροπρόθεσμη ειρήνη στην περιοχή. Η πΓΔΜ θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τις μεγάλες δυνάμεις. Επομένως, ας πούμε ΝΑΙ στη Συμμαχία. Ας εκμεταλλευτούμε αυτήν την διαπραγματευτική ευκαιρία για κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη για όλους τους πολίτες

Οι εντελώς αντίθετες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για το ίδιο θέμα.

Στόλτενμπεργκ: Στη σύνοδο θα κληθούν τα Σκόπια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.
Καμμένος: Θα παραστώ γιατί δεν θα υπάρχει εξέλιξη με το Σκοπιανό στο ΝΑΤΟ.