Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Χρυσοχοϊδης διάβασε (επιτέλους) το Μνημόνιο, και τώρα θέλει να…μας σώσει

 
Μαρίκα Λυσιάνθη

Ως γνωστόν, η Κεντροαριστερά είναι…πεφωτισμένη. Με πληθωρισμό από προσωπικότητες που εκτιμούν ότι η σκιά τους είναι… βαριά και ασήκωτη, και κατά συνέπεια μπορούν να διεκδικήσουν να ζήσουν και εκείνοι τον μύθο τους. Να προσπαθήσουν να μας σώσουν.

Το... 

 
 
 
 
μεγάλο κακό το έκανε, και σε αυτό το θέμα, ο Κώστας Σημίτης. Ο “καταλληλότερος”.  Που άφησε καμιά δεκαριά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πιστεύουν ότι μπορούν να τον διαδεχθούν το 2004, εκείνος τελικά παρέδωσε το Κίνημα… πακεταρισμένο στον γιο του ιδρυτή του, και οι υπόλοιποι περιφέρονται έκτοτε ασκόπως στον δημόσιο βίο. Είτε δημιουργώντας δεξαμενές σκέψεις, είτε επιχειρώντας να πάρουν κι άλλους… στον λαιμό τους, συγγνώμη, μαζί τους, και να συγκροτήσουν νέους πολιτικούς φορείς.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προέρχεται από την παραπάνω παρέα. Και μιλώντας χθες στην εκπομπή “Αίθουσα Σύνταξης” της ΕΡΤ, έδειξε κι εκείνος έτοιμος να… ηγηθεί. Περιέγραψε ουσιαστικά την ανάγκη ενός νέου πολιτικού μορφώματος στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Και επιχείρησε να απαξιώσει το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και όσους άλλους κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Που είχε ομολογήσει ότι… δεν διάβασε το Μνημόνιο. Το πρώτο και… καλό. Προφανώς πλέον το έχει διαβάσει, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του, και θέλει και εκείνος να μας σώσει.