Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Δανειστές και τράπεζες θέλουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμoύς για να παρακάμψουν το κίνημα αντίστασης


Ως λύση… παράκαμψης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που γιγαντώνεται το τελευταίο διάστημα και μπλοκάρει τη διαδικασία ξεπουλήματος της α’ κατοικίας στα δικαστήρια (σ.σ.: άλλωστε, έχει σχεδόν «παγώσει» μετά και την αποχή των συμβολαιογράφων), τράπεζες και δανειστές ζητούν την ηλεκτρονική διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων, διαδικασία στην οποία δε θα απαιτείται καν η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων.

Αυτό αποκαλύπτει... 

 
 
 
 
σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή», και όπως αναφέρει, η πρόταση συζητήθηκε χθες με εκπροσώπους των τραπεζών και των θεσμών, οι οποίοι από την πλευρά τους προσυπογράφουν τη λύση αυτή, που βρίσκεται άλλωστε στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και καιρό.

Εξάλλου, τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προτείνει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε έκθεσή του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, ως μέτρο που «θα εξασφαλίσει μεταξύ άλλων και τη διαφάνεια στην αγορά των πλειστηριασμών». Όπως σημειώνει, δε, το ΤΧΣ η λύση περιγράφεται και στον Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, αλλά μέχρι στιγμής η σχετική πρωτοβουλία να έχει προχωρήσει.

Μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα που μπορεί σχετικά εύκολα να στηθεί, θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος που είναι επισπεύδων σε ένα πλειστηριασμό να προχωράει στη διαδικασία, χωρίς καν να απαιτείται η φυσική παρουσία του ίδιου ή του συμβολαιογράφου. Οι προσφορές θα γίνονται επίσης ηλεκτρονικά.