Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Τα ρέστα της υπέρ των ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ στους οδηγούς φορτηγών που χρησιμοποιούν τις παράπλευρες οδούς


Μία ακόμη σκανδαλώδη απόφαση υπέρ των μεγαλοεργολάβων των εθνικών μας δρόμων εξέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπονται εξοντωτικά πρόστιμα από 1.000 ευρώ ανά οδηγό και ιδιοκτήτη στα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο για να γλιτώσουν τα ληστρικά διόδια.
Στα... 

οχήματα άνω των 3,5 τόνων επιτρέπεται η χρήση των παράπλευρων δικτύων μόνο με ειδική άδεια, η οποία χορηγείται κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις (π.χ. λόγω εγγύτητας επιχείρησης, δημοτικών ή ιδιωτικών έργων).
Το πρόστιμο θα καταβάλλεται άμεσα διαφορετικά το όχημα θα ακινητοποιείται. Η κίνηση των φορτηγών στο παράπλευρο δίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω των υπέρογκων διοδίων που έχουν τοποθετηθεί από τις εταιρίες εκμετάλλευσης των εθνικών μας δρόμων.
Η απόφαση αυτή είναι φωτογραφική υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων ενώ αναμένεται να προκαλέσει και σημαντική αύξηση στις τελικές τιμές πολλών προϊόντων μέσω τις μετακύλισης του σημαντικά αυξημένου κόστους μεταφοράς.