Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

ΘΕΑΤΡΟ! Και ο Βίτσας υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών


Βασιλης Πολυχρονης.

Μετά τη Γεροβασίλη, ο Βίτσας. Ποια ανεξάρτητη δικαιοσύνη (καλά αυτή είναι...αμαρτωλή ιστορία από μόνη της σε πολλά θέματα), ποιο δικαίωμα στο άσυλο, ποια ανθρώπινα δικαιώματα όταν προαναγγέλλεται η θανατική ποινή, ποια Συνθήκη της Γενεύης! Η απόφαση είναι προειλημμένη και τις επόμενες μέρες θα... 

παιχτεί θέατρο γύρω από την "εξέταση των αιτημάτων των στασιαστών"! Τα πάντα στο βωμό των "συμφωνιών" που δεν υπολογίζουν ανθρώπινο παράγοντα και δικαιώματα!
-------------------------------
Το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν χθες στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι πολύ ισχυρό καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή είναι να εξεταστεί το αίτημα χορήγησης ασύλου σε πρώτο βαθμό, να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό και μετά ν’ αρχίσει η εξέταση του αιτήματος έκδοσης. H υπόθεση τους είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επανέλαβε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δεν εμπλέκεται στο θέμα της παράδοσης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αντίστοιχο τουρκικό Υπουργείο, μέσω της διπλωματικής οδού.

Από το "PRESS-GR"