Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

ΕΛΜΕ Πιερίας : Καταγγελία για τα ΣΔΕ

    H ΕΛΜΕ Πιερίας καταγγέλλει το γεγονός ότι τα ΣΔΕ ΔΕΝ ασφαλίζουν τους εκπαιδευτικούς τους στο ΙΚΑ. Αλλά με μία σύμβαση μίσθωσης έργου ωρομισθίου εκπαιδευτικού, ο ωρομίσθιος εργαζόμενος, βαπτίζεται «εργολάβος» και του παρακρατείται φόρος 20%.
Πέραν τούτου, εάν το ποσό πληρωμής από αυτήν την εργασία, περάσει τις 5000 €, υποχρεούται ο εργαζόμενος, την επόμενη σχολική χρονιά, να... 

ανοίξει βιβλία στην εφορία, να εγγραφεί στον ΟΑΕΕ, πληρώνοντας εκεί περίπου 300 € ανά μήνα κατά περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο σπρώχνονται στην ανεργία αυτοί των οποίων η εργασία στα ΣΔΕ, είναι η μόνη απασχόληση!
Θα θέλαμε επιπλέον να τονίσουμε το γεγονός ότι από τον Μάρτιο του 2014 οι εκπαιδευτές καθηγητές των Δημόσιων ΙΕΚ εργάζονται ΜΕ ένσημα στο ΙΚΑ αν και ανήκουν στον ίδιο φορέα δηλαδή την Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης! Επιπλέον το ποσό πληρωμής ανά ώρα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό των ΣΔΕ.
Ζητούμε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή εις βάρος των συναδέλφων μας και να εργάζονται με ένσημα στο ΙΚΑ, επειδή προσφέρουν μισθωτή εργασία.
Επίσης οι συνάδελφοι που δεν έχουν άλλη εργασία παραμένουν ανασφάλιστοι αν και δουλεύουν 15 ή λιγότερες ώρες στα ΣΔΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας